Skip to content

Kviečiame studijuoti sociologiją!

parašė sociologai.lt @ 2011 Birželio 12

Mokyklos metams einant į pabaigą, vis didesnė dilema, kokias studijas pasirinkti. Tiems, kurie dar nėra tvirtai apsisprendę ir svarsto, kokiomis specialybėmis užpildyti stojimų sąrašą, siūlome pamąstyti ir apie sociologiją. Studijuoti čia labiausiai verta tiems, kurie neblogai jaučiasi matematikos srityje ir juos ypatingai domina socialiniai procesai visuomenėje. Tiems, kurie nemėgsta matematikos, neverta išsigąsti. Į sociologijos studijų programas įeina nemažai dalykų iš filosofijos ir psichologijos sričių (juk vis dėlto sociologijos užuomazgos randamos filosofinėje tradicijoje, o socialinis veiksmas dažnai negali būti atsiejamas nuo psichologinių veiksnių:).

Stojant į sociologiją svarbiausias yra matematikos brandos egzamino pažymys (svertinis koeficientas – 0,4), kiti reikalingi egzaminai – lietuvių kalba (0,2) ir užsienio kalba arba istorija (0,2) bei istorijos arba užsienio kalbos metinis pažymys (0,2). Tačiau ir nemokantiems matematikos labai gerai nereikia jaudintis, patenka ir tie, kurie neturi išskirtinai aukštų balų.

Sociologijos bakalauro studijos vykdomos Vilniuje – Vilniaus universitete – ir Kaune – Kauno technologijos universitete ir Vytauto Didžiojo universitete. Taip pat sociolologo kvalifikacinį laipsnį teikia politikos sociologijos studijų programa Vilniaus pedagoginiame universitete (nuolatinės ir ištęstinės studijos).

Jeigu jau baigei bakalaurą arba baigi jį dabar ir nori pagilinti sociologijos žinias (bei nenori atsisveikinti su universiteto gyvenimu), rekomenduojame sociologijos magistro studijas.

Sociologijos magistro studijas galima rinktis penkiuose universitetuose.

Vilniuje:

Mykolo Romerio universitete – gerovės sociologija ir lyginamoji socialinė politika ir gerovė (2011 priėmimas neorganizuojamas);

Vilniaus pedagoginiame universitete – ugdymo sociologija;

Vilniaus universitete – sociologija, sociologija ir kriminologija, informacijos visuomenės studijos (ištęstinės studijos).

Kaune:

Kauno technologijos unversitete – sociologija;

Vytauto Didžiojo universitete – taikomoji sociologija ir socialinė antropologija (suteikiama antropologo kvalifikacija).

Daugiau informacijos:

Lietuvos sociologų draugijos tinklapyje,

Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacijos bendrajam  priėmimui organizuoti tinklapyje,

ir universitetų tinklapiuose.

No comments yet

Leave a Reply

Note: XHTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS