Skip to content
Temos

Naudingos nuorodos rašantiesiems

parašė Julija @ 2011 Balandžio 26

Tęsiu praeitame savo įraše pradėtą temą. Šį kartą – nuorodų rinkinys.

J. Atherton – Notes on the Structure of a Dissertation ir to paties autoriaus Writing at Master’s Level. Pirmasis straipsnis yra apie mokslinio darbo struktūravimą (patarimai tinka ir bet kurios pakopos diplominiam, ir straipsniui, ir bet kokiam kitam moksliniam rašiniui). Smagus dėl to, kad aptariama būtent struktūra: ne tik koks turi būti skirtingų darbo dalių turinys, bet ir kaip galima organizuoti informaciją skirtinguose skyriuose. Antras straipsnis pateikia aštuonis kriterijus, atsakančius į klausimą, kas yra geras magistro darbas ir į ką turėtų atkreipti dėmesį studentas. Kitos puslapio skiltys irgi įdomios, rekomenduoju pasirausti.

Rachel Toor – Bad Writing and Bad Thinking rašo apie rašymo problemas ir G. Orwello (! :) patarimus rašantiesiems. Verta skaityti visą, bet jeigu nėra laiko, tai bent jau atsukite straipsnio pabaigą ir permeskite akim patarimų sąrašą. Beje, nesvarbu, kad jie skirti anglų kalbai – absoliučiai tie patys dalykai pasitaiko ir lietuviškuose tekstuose (na, bent jau saviškiuose tikrai radau visko).

Lietuviškai taip pat yra išleista knyga „Baigiamasis studijų darbas: kalbininkų patarimai“ (labai šaunu, kad VGTU dalinasi pilnu pdf’u!) – su kai kuriais dalykais galima nesutikti, bet perskaityti sveika, bent jau tuos skyrius, kur aptariami grynai kalbiniai dalykai.

Kaip nerašyti? Prasto akademinio rašymo apdovanojimai – sveika savikritika? Įdomu, kas laimėtų pas mus.

W. Halley – Kaip paerzinti recenzentą – blogų patarimų rinkinys pakikenimui su rytine kava.

Na ir pagaliau – gal kas nors gali paskolinti arba bent jau pasidalinti įspūdžiais apie Laimos Vincės „Rašyti gali kiekvienas“?

No comments yet

Leave a Reply

Note: XHTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS