Skip to content

Sociokine 18: “Bomb It” apie spalvomis bombarduojamus miestus

parašė sociologai.lt @ 2011 Gruodžio 8

Dėmesio sociologinių filmų gerbėjams! Menkas pakeitimas Sociokino programoje: šią savaitę žiūrime ir diskutuojame ne apie „Women are Heroes“ (tikimės šį filmą parodyti ateinantį sezoną), bet apie globalią graffiti dokumentiką, legendinį graffiti filmąBomb It (2007, rež. Jon Reiss).

Kalbant apie graffiti, piktybiškai nuolat įvairiuose kontekstuose pasirodanti diskusija „menas tai ar vandalizmas?“ gali išvesti iš proto. Dualistinis suvokimas nieko (absoliučiai nieko!) nepasako apie piešimo gatvėse prigimtį ir motyvaciją nelegaliais simboliais okupuoti viešąją erdvę (ar bent jos paviršius). Sociokino diskusijoje pamėginsime išvengti etikečių klijavimo ir apie graffiti kalbėsime kaip apie… graffiti, t.y.  saviraišką, gyvenimo būdą, miesto erdvės matymo ir patyrimo formą, apie kurią filme pasakoja patys strytarteriai iš viso pasaulio, karts nuo karto pertraukiami sociologų, urbanistų ir kt. kabinetinių ekspertų.

Kūrėjai apie filmą:

This cutting edge documentary tracks down today’s most innovative and pervasive street artists as they battle for control over the urban visual landscape. You’ll never look at public space the same way again.

Kur? Kada? Gruodžio 13 d., 18.40 val., VU Filosofijos fakulteto 207 auditorija.

Ateik ir atsivesk draugų. Iki!:)

Rubrika → Renginiai, Visi įrašai

No comments yet

Leave a Reply

Note: XHTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS