Skip to content

Proginiame Sociokine – „Sunku būti žmogumi šiandien“ su filosofais L. Donskiu ir K. Kirtikliu

parašė sociologai.lt @ 2013 Spalio 9

Spalio 25 d. 15.45 val. Vilniaus universitete, SP-1 auditorijoje (Spaustuvės auditorija, Universiteto g. 5, Filologijos fakulteto S. Daukanto kiemelis) vyks dokumentinio filmo apie garsų sociologą prof. Zygmuntą Baumaną „Sunku būti žmogumi šiandien“ („The Trouble with Being Human These Days“) peržiūra ir diskusija. Renginyje dalyvaus filosofas, neseniai kartu su Z. Baumanu knygą parašęs prof. Leonidas Donskis, diskusiją moderuos – filosofas, knygos „Vartojamas gyvenimas“ vertėjas Kęstas Kirtiklis.

Proginio Sociokino, kuris gali būti puikus apšilimas prieš gyvojo soiologijos klasiko vizitą Lietuvoje, metu ne tik žvilgtelėsime į mokslininko akademinių kelionių po Europą užkulisius, išgirsime neformalius interviu bei asmeniškas jo refleksijas šiandien aktualiais klausimais, bet ir susitiksime su sociologo kolegomis, draugais bei giminėmis, susipažinsime su kitų garsių mokslininkų (pavyzdžiui, sociologo G. Ritzerio) įžvalgomis.

„Jo paties gyvenimas ir asmenybė tampa atskaitos tašku, perspektyva ir galimybe dokumentinio kino kalba gyvai ir įtaigiai papasakoti apie pasaulį, kuriame gyvename. Neatsitiktinai filme daug epizodų, skirtų jauniems žmonėms, jų būsenai ir jausenai, protestams, nesutikimui su politikais ir oficialia viešąja nuomone“ (L. Donskis)

Kodėl mes vis mažiau suprantame mus supančią tikrovę ir pačius save joje? Ateik į Sociokiną ir pabandykime paieškoti atsakymų kartu!

Kad nepamirštum, pasižymėk apie renginį Facebook’e.

______

Sociali sociologija siunčia šilčiausius linkėjimus VU Filologijos fakulteto studijų prodekanei doc. dr. Nijolei Juchnevičienei ir VU Istorijos fakulteto vyresniajai specialistei Giedrei Polkaitei-Petkevičienei už pagalbą ieškant auditorijos!

______

Iliustracija – sociologo Regimanto Juro piešinys.

 

Rubrika → Renginiai, Visi įrašai

3 Comments
  1. Leokadija Kalbakrušaitė @ 2013-10-18 05:46

    Kaip čia nutiko, kad George’as Ritzeris susitrumpino į R. Ritzerį? Gal tai dar vienas Vikipedijos melas, o jo tikrasis vardas yra “Reorge”?

  2. Milda @ 2013-10-18 21:39

    Ačiū Antanai :)

Trackbacks & Pingbacks

  1. Z. Baumano ir L. Donskio diskusija apie moralinį jautrumą netikrumo amžiuje | Sociali sociologija

Leave a Reply

Note: XHTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS