Skip to content

„Gyvoji biblioteka“ ir „Žmogus.dėžė“ ieško draugų sociologų

parašė sociologai.lt @ 2014 Sausio 31

Du šaunūs socialiniai projektai šiuo metu  ieško naujų narių į savo komandą!

„Gyvoji biblioteka“ – neformalaus ugdymo metodas, siekintis laužyti stereotipus, kovoti su diskriminacijos apraiškomis ir kurti didesnį savitarpio supratimą visuomenėje.

Šis unikalus metodas pagrįstas paprastu nuoširdžiu pokalbiu tarp skaitytojų ir „Gyvųjų knygų“ - įvairių socialiai pažeidžiamų grupių atstovų.

„Gyvoji biblioteka“ Lietuvoje įgyvendinama nuo 2007 metų. Metodas buvo sėkmingai plėtojamas ir sulaukė didžiulio visuomenės dėmesio. Tačiau dėl metodo unikalumo, šio socialinio projekto poveikis ir efektyvumas per šiuos metus nebuvo ištirtas.

Taigi, šiais metais projekto komanda ieško sociologų, galinčių prisidėti prie „Gyvosios bibliotekos“ komandos ir padėti stebėti bei įvertinti projekto daromą poveikį visuomenei.

Tad jei Tave domina galimybė tapti unikalaus, pokyčių siekiančio socialinio projekto dalimi ir išbandyti save kuriant jo įvertinimo sistemą, parašyk mums adresu gyvojibiblioteka@zmogui.lt

Visą informaciją apie projektą rasite čia. Mes irgi jau esame apie jį rašę čia.

.

„Žmogus.dėžė“ — ne pelno siekiantis socialinio verslo projektas, kurio tikslas yra leidžiant žurnalą suteikti galimybę darbo neturintiems žmonėms grįžti į darbo rinką.

Žurnalas „Žmogus.dėžė“ startavo Vilniuje 2013 metais. Idėja išleisti tokio tipo žurnalą kilo susipažinus su panašiais leidiniais kitose šalyse. Šiuo metu visame pasaulyje jau ne vieną dešimtmetį veikia daugiau kaip 120 tokių leidinių, kurie suteikia galimybę dirbti apie 250 000 žmonių. Žinomiausias iš tokių žurnalų yra „The Big Issue“, atsiradęs Didžiojoje Britanijoje ir dabar sėkmingai kuriantis savo kopijas kitose šalyse ir žemynuose.

Projekte jau darbuojasi viena puiki sociologė. Galbūt Tu taip pat norėtum prasmingai pritaikyti sociologo kompetencijas ir prisidėti prie  projekto sėkmės? Tuomet išbandyk save kaip komunikacijos savanorį.

Visą informaciją apie projektą rasite čia ir čia.

Rubrika → Kita, Visi įrašai

No comments yet

Leave a Reply

Note: XHTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS