Skip to content

Kvietimas dalyvauti eksperimentinėje tyrimų laboratorijoje „Mokslo pieva“

parašė sociologai.lt @ 2014 Rugsėjo 21

Vyresnių kursų bakalauro ir magistro studentai kviečiami dalyvauti eksperimentinėje tyrimų laboratorijoje „Mokslo pieva“ – kūrybingumui atviroje tyrimų ir mokymosi erdvėje, kurioje tarpdisciplininės studentų komandos kartu su jaunais entuziastingais doktorantais ir labiau patyrusiais mokslininkais atliks įvairios tematikos tyrimus.

Studentai kviečiami mokytis to, ko paprastai neišmokstama 100 ar daugiau studentų talpinančiose auditorijose. Tai bus mokymasis kuriant, išekant, darant, klystant, nuolat tariantis, diskutuojant.

Tyrimus atlikę „Mokslo pievos“ dalyviai turės galimybę pristatyti savo darbo rezultatus verslo, mokslo ar valstybės institucijų atstovams. Projekto dalyviai įgis ne tik neįkainojamos patirties, bet ir susipažins su įdomiais žmonėmis, smagiai praleis laiką bei gaus 500 Lt. stipendiją.

Rudens semestro metu planuojama nagrinėti temas, susijusias su globalaus parametrų derinimo taikymu, Piterio Peno karta XXI amžiaus darbo rinkoje, taip pat studentai bandys identifikuoti veiksnius, skatinančius naudoti Brailio raštą neregiams vaikams, išbandys savo jėgas stengdamiesi išmokyti kompiuterį atpažinti žmogaus emocijas balse, aiškinsis, kokia yra Lietuvos gyventojų nuomonė apie Lietuvos gynybą ir saugumą, bandys sudaryti Lietuvos socio-politinių judėjimų virtualų tinklą.

Į „Mokslo pievą“ kviečiami įvairių studijų krypčių studentai: čia laukiami socialinių mokslų atstovai ir su jais besiribojančių humanitarinių bei gamtos mokslų studentai, taip pat ir tie, kurie „kremta“ tiksliuosius bei technologijų mokslus.

Projektą organizuoja mokslininkų ir dėstytojų komanda iš Baltijos pažangių technologijų instituto, Kauno technologijos universiteto, Socialinių inovacijų instituto, Vilniaus universiteto ir Vytauto Didžiojo universiteto. Iniciatyvą remia UAB „Philip Morris Baltic“.

Kūrybingi, norintys mokytis ir tobulėti studentai turėtų paskubėti ir iki rugsėjo 28 dienos užpildyti klausimyną, kurį galima rasti čia, bei pasiruošti dalyvauti tiesioginėje atrankoje, vyksiančioje šių metų spalio 4 dieną Vilniuje. Atrinkti kandidatai turėtų nusiteikti intensyviam, tačiau labai įdomiam darbui nuo 2014 m. spalio iki gruodžio mėnesio vidurio.

Rubrika → Kita, Visi įrašai

No comments yet

Leave a Reply

Note: XHTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS