Skip to content

Kvietimas dalyvauti eksperimentinėje tyrimų laboratorijoje „Mokslo pieva“

parašė sociologai.lt @ 2014 Sausio 27

Vyresnių kursų bakalauro ir magistro studentai kviečiami dalyvauti eksperimentinėje tyrimų laboratorijoje „Mokslo pieva“ – kūrybingumui atviroje tyrimų ir mokymosi erdvėje, kurioje tarpdisciplininės studentų grupės kartu su jaunais entuziastingais dėstytojais bei patyrusiais mokslininkais atliks tyrimus, sprendžiančius realias, daugeliui aktualias problemas.

„Studentai kviečiami mokytis to, ko paprastai neišmokstama 100 ar 200 studentų talpinančiose auditorijose. Čia mokymasis bus kitoks: tai bus mokymasis darant, kuriant ir klystant. Į nedideles komandas pasiskirstę įvairių disciplinų studentai dirbs su tikrais duomenimis, susidurs su realiomis problemomis, o jas įveikę gaus tikrą rezultatą, kuris galbūt nustebins net ir pačius tyrimų autorius“, – teigia projekto idėjos autorė, Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto profesorė Ainė Ramonaitė.

Tyrimus atlikę studentai turės galimybę pristatyti savo darbo rezultatus verslo, mokslo ir valstybės institucijų atstovams. Be to, projekto dalyviai įgis ne tik neįkainojamos patirties, bet ir susipažins su įdomiais, gabiais žmonėmis ir smagiai praleis laiką.

Į „Mokslo pievą“ kviečiami įvairių studijų krypčių studentai: čia laukiami socialinių mokslų atstovai ir su jais besiribojančių humanitarinių bei gamtos mokslų studentai, taip pat ir tie, kurie „kremta“ tiksliuosius bei technologijų mokslus.

„Dalyvaudami projekte „Mokslo pieva“ studentai turės galimybę išbandyti save ne tik atlikdami realius, praktinę naudą turinčius tyrimus, bet ir dirbdami drauge su kitų sričių studentais. Studentus konsultuos įvairiuose institutuose ir universitetuose dirbantys mokslininkai“, – teigia vienas iš projekto iniciatorių, Baltijos pažangių technologijų instituto direktorius Tomas Žalandauskas.

Kūrybingi, atviri, draugiški ir savo turimas žinias pritaikyti norintys studentai turėtų paskubėti ir iki vasario 10 dienos užpildyti klausimyną, kurį galima rasti čia, bei pasiruošti dalyvauti tiesioginėje atrankoje, vyksiančioje šių metų vasario 22 dieną Vilniuje. Atrinkti kandidatai turėtų nusiteikti intensyviam, tačiau labai įdomiam darbui nuo 2014 m. kovo iki gegužės mėnesio.

No comments yet

Leave a Reply

Note: XHTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS