Skip to content

Lietuvos sociologų konferencija 2014: Sociologinės laiko ir erdvės formos

parašė sociologai.lt @ 2014 Liepos 23

Kviečiame į šeštąją  Nacionalinę Lietuvos sociologų konferenciją „Sociologinės laiko ir erdvės formos“. Šiais metais Vilniaus universiteto ir Lietuvos sociologų draugijos organizuojamas renginys vyks lapkričio 14 d. Vilniuje.

Laiko ir erdvės santykis sociologijoje – keleriopas. Viena vertus, tai matmuo savaime suteikiantis socialinei egzistencijai kūniškumą, kurį galima tyrinėti kaip realų; kita vertus, laiko ir erdvės dimensijas intencionaliai galima taikyti kaip socialinės realybės mato vienetą, kuris padėtų analitiškai išskirti atskirus socialinio gyvenimo dėmenis (pvz. senatvę, miestą, bendruomenių įtinklinimą ir daugybę kitų).

Galima kelti klausimus, kaip laiką ir erdvę patiria šiuolaikiniai ar istoriniai socialiniai veikėjai? Kas jiems atrodo realu ir savalaikiška? Kokios yra šių dimensijų ribos? Ar naujosios technologijos bei atradimai jas iš tiesų trina? Ar žmogus yra „pasmerktas“ paklusti erdvėlaikiui? Galiausiai, kokius su erdvėlaikiu susijusius šablonus savo tyrimuose naudojame mes, sociologai? Kaip galima juos išplėsti?

Kviečiame skaityti pranešimus atsižvelgiant į pagrindinę konferencijos temą.

Pranešimų santraukų lauksime iki šių metų spalio 6 d. adresu konferencija2014@sociologai.lt

Daugiau informacijos sekite mūsų puslapyje ir čia.

Rubrika → Renginiai, Visi įrašai

No comments yet

Leave a Reply

Note: XHTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS