Skip to content

Eksperimentinė tyrimų laboratorija „Mokslo pieva“ skelbia studentų atranką rudens semestrui

parašė sociologai.lt @ 2015 Rugsėjo 13

Vyresnių kursų bakalauro ir magistro studentai kviečiami dalyvauti eksperimentinėje tyrimų laboratorijoje „Mokslo pieva“ – kūrybingumui atviroje tyrimų ir mokymosi erdvėje, kurioje tarpdisciplininės studentų komandos kartu su patyrusiais specialistais atliks įvairios tematikos, realias problemas sprendžiančius tyrimus. Studentai kviečiami mokytis to, ko paprastai neišmokstama 100 ar daugiau studentų talpinančiose auditorijose – tyrinėti kuriant, išekant, darant, klystant, nuolat tariantis, diskutuojant.

Rudens semestro metu planuojama suburti bent tris studentų grupes, kurios gvildens šias temas:

  • Ar aš rašau prasčiau už savo tėvus? Moksleivių raštingumas, rašiniams keliami reikalavimai ir taisomos klaidos nuo 7 deš. iki šių dienų.
  • Autonominių bepiločių orlaivių panaudojimo galimybės energetikos tinklų (elektros, dujų) diagnostikai ir stebėsenai.
  • Lietuvos valstybės galios žemėlapis.
  • Padalinto pasirinkimo balsavimas Seimo rinkimuose: mastai ir tendencijos.
  • Rusijos užsienio politikos susauguminimo mechanizmo Lietuvos žiniasklaidoje tyrimas.

Į „Mokslo pievą“ kviečiami įvairių studijų krypčių studentai: čia laukiami socialinių ir su jais besiribojančių humanitarinių bei gamtos mokslų atstovai, taip pat ir tie, kurie „kremta“ tiksliuosius bei technologijų mokslus.

Tyrimus atlikę projekto dalyviai turės galimybę pristatyti savo darbo rezultatus verslo, mokslo ar valstybės institucijų atstovams. Studentai ne tik įgis neįkainojamos patirties, bet ir susipažins su įdomiais žmonėmis, smagiai praleis laiką.

„Mokslo pievą“ organizuoja entuziastingų mokslininkų ir dėstytojų komanda iš Baltijos pažangių technologijų instituto, Kauno technologijos universiteto, Socialinių inovacijų instituto, Vilniaus universiteto ir Vytauto Didžiojo universiteto. Iniciatyvą remia „Lietuvos energija“.

Esi smalsus, kūrybingas, aktyvus, domiesi įvairiomis sritimis? Tuomet šis pasiūlymas kaip tik Tau! Iki rugsėjo 23 d. 18 val. užpildyk registracijos anketą ir dalyvauk rugsėjo 26 d. 12 val. vyksiančioje atrankoje.

Atrinkti kandidatai turėtų nusiteikti intensyviam, tačiau labai įdomiam darbui nuo 2015 m. spalio iki gruodžio mėnesio vidurio.

Rubrika → Kita, Visi įrašai

No comments yet

Leave a Reply

Note: XHTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS