Skip to content

Kvietimas į viešas sociologijos grandų paskaitas

parašė sociologai.lt @ 2015 Lapkričio 21

Lapkričio 30 d. kviečiame apsilankyti VU Filosofijos fakultete, kur viešės žymūs sociologijos profesoriai: lietuvių kilmės prof. Arūnas Juška iš East Carolina universiteto (JAV) ir prof. Kwang-Yeong Shino iš Chung-Ang universiteto (Korėja). Susitikimai-diskusijos su sociologais vyks 201 aud. Kviečiami visi susidomėjusieji!

  • Nuo 14.00 iki 15.00 val. prof. – susitikimas ir diskusija su A. Juška apie šiuolaikines sociologijos ir socialinės politikos tendencijas.

Prof. A. Juška Lietuvoje apsigynęs daktaro disertaciją „Švietimo sistemos veiksmingumas ruošiant specialistus ir darbininkus Lietuvos pramonei (1983-1988)“, savo akademinį kelią tęsė Amerikoje, kur, pabaigęs magistro studijas, Mičigano valstijos universitete apsigynė disertaciją „From Provinces of Empire into the Nation – States: Ethnic Transformation in the Successor States of the Former Soviet Union“. Šiuo metu A. Juška East Carolina universitete studentams skaito kursus aplinkosaugos, miesto sociologijos, socialinių problemų, nusikaltimų, rasės, lyties, klasės ir sociologijos teorijos srityse. Profesorius yra daugelio svarbių publikacijų autorius – jų sąrašą galima peržvelgti štai čia ir iš anksto paruošti aktualius rūpimus klausimus.

  • Nuo 15.00 iki 17.00 val. prof. Kwang-Yeong Shino iš Seulo Chung-Ang universiteto (anglų kalba) skaitys paskaitą „Socio-economic Transformation after the Economic Crisis in South Korea: Casualization, Polarization and Degradation“.

Profesorius, dar būdamas bakalauro pakopos studentas, pelnė geriausio bakalauro darbo apdovanojimą. Magistrantūros pakopoje pratęsė studijas Minesotos universitete (JAV), buvo moksliniu bendradarbiu Berklio universitete (JAV), yra pelnęs Švietimo ministerijos apdovanojimus už publikacijas „Klasės ir nelygybė Pietų Korėjoje“ „Rytų Azijos industrializacija ir demokratizacija“. Daugiau apie profesoriaus pasiekimus galima sužinoti štai čia.

Nepraleiskite progos paklaus(y)ti sociologijos grandų!

Išsami informacija štai čia.

Renginio puslapis Facebook’e čia.

Rubrika → Renginiai, Visi įrašai

No comments yet

Leave a Reply

Note: XHTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS