Skip to content

Kvietimas nuotykiui: sociologija „Kultūros naktyje“

parašė sociologai.lt @ 2016 Sausio 29

Sociologijos ir menų sintezės entuziastė Deimantė kviečia visus susidomėjusius prisijungti prie jos idėjos. Štai ką ji rašo: 

Sveiki,

naujametinis Mildos straipsnis, kvietęs prisijaukinti socialinio išlikimo mamutą, fiksuotą mąstymo tipą keisti į augantį bei išsiugdyti nusiteikimą visoms galimybėms sakyti „Taip“ turbūt yra puikiausias įvadas į tai, kur noriu jus pakviesti. Gal ir jūs nuspręsite pasakyti „Taip“ mano pasiūlymui.

Esu sociologijos magistrantė Deimantė. Prieš tai 4 metus studijavau kūrybines industrijas. Jau ilgą laiką mane domina įvairių socialinių idėjų apjungimas su menais. Šiuo metu mano galvoje kirba idėja sukurti projektą „Kultūros nakčiai“, kuriame pasitelkiant vizualinį sprendimą (pvz. šviečianti instaliacija) būtų pateikta kokia nors sociologinė idėja, o gal ir pristatoma pati sociologija. Ieškau žmonių, norinčių prisijungti prie tokio projekto įgyvendinimo! Konkrečios idėjos dar neturiu, tik keletą bręstančių, tad visi susidomėję galėtų prisidėti prie viso proceso nuo a iki z.

Iki „Kultūros nakties“ dar yra laiko (vyksta birželio 17 d.), bet projektų registracija baigiasi vasario 17 d. Taigi iki tada reikėtų parengti pradinį idėjos aprašą, o toliau tobulinti, plėtoti ir improvizuoti. Be to, būtų galima svarstyti apie bendradarbiavimo su vizualinių menų studentais ar fizikais bei kitas galimybes.

Prisidėjimas prie tokio projekto įgyvendinimo ne tik leistų neakademiškai daugiau sužinoti apie sociologiją, bet ir suteiktų projekto organizavimo patirties, naujų idėjų, įdomių pažinčių! O galbūt bekuriant idėjas „Kultūros nakčiai“ kils minčių, kokius sociologiją ir meną apjungiančius projektus galėtume vystyti ateityje, o galbūt net kažką įgyvendinti iki „Kultūros nakties“.

Kviečiu norinčius prisijungti prie projekto įgyvendinimo rašyti deimante.tamutyte@gmail.com iki vasario 3 d. Trumpai papasakokite, kodėl sudomino projektas, bei nurodykite savo tel. nr.

Entuziastingi linkėjimai,
Deimantė

P.S. toliau keletas vaizdų, galbūt padėsiančių įsivaizduoti, kur link galėtume judėti.

Rubrika → Renginiai, Visi įrašai

No comments yet

Leave a Reply

Note: XHTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS