Skip to content

Pasilepinkim mokslu Molėtuose: Socforumas ir INSOMNIA

parašė sociologai.lt @ 2016 Balandžio 7

Su pavasariu užderėjo pasiūlymų turiningai praleisti laiką – pasilepinti mokslu Molėtų gamtos apsuptyje. Kviečiame dalyvauti Socialinių mokslų forume bei tardisciplininėje studentų vasaros stovykloje INSOMNIA.

Socforumas

Socforumas jau tryliktus metus tęsia kasmetinių tarpdisciplininių Lietuvos socialinių mokslų atstovų susitikimų tradiciją. Tokių susitikimų-konferencijų tikslas – sudaryti galimybes įvairių institucijų ir disciplinų mokslininkams susitikti demokratiškoje neformalioje erdvėje, užmegzti arba sustiprinti tarpusavio ryšius ir supažindinti kolegas su savo naujausiais tyrimais. Be to, šiais susitikimais siekiama stiprinti ir plėsti Lietuvos socialinių mokslų forumo narystę ir veiklą.

Forumo tikslas – pristatyti šiais metais atliktų reikšmingų socialinių mokslų tyrimų panoramą, nevaržant dalyvių tematikos požiūriu. Renginys vyks birželio 3-5 d. Molėtų observatorijoje.

Pranešimų tezes (1000-1500 spaudos ženklų) kviečiame teikti Lietuvos socialinių mokslų forumo narius ir kitus socialinių ir su jais besiribojančių humanitarinių mokslų sričių mokslininkus, ypač paskutiniųjų metų doktorantus. Tezes prašome siųsti iki 2016 m. gegužės 2 d. Ainei Ramonaitei adresu aine.ramonaite@tspmi.vu.lt.

Apie pranešimų atrankos rezultatus pranešėjai bus informuoti iki gegužės 16 d. Pranešimų atrankos kriterijus – tyrimų reikšmingumas, originalumas ir gebėjimas juos pateikti tarpdisciplininei auditorijai. Prioritetas teikiamas Lietuvos socialinių mokslų forumo nariams, tačiau renginys atviras ir forumui nepriklausantiems mokslininkams.

Išsamesnės informacijos ieškokite čia.
Kontaktinis asmuo: Ainė Ramonaitė, tel. 8 652 00 524, el. paštas: aine.ramonaite@tspmi.vu.lt.

INSOMNIA

Kokia Lietuvos savivaldybė galėtų rytoj paskelbti nepriklausomybę? Kuri socialinė klasė mažiausiai bijo karo? Su kuo Lietuvos jaunuoliai dažniausiai kalba apie lytinius santykius? Apie ką keikiasi lietuviškas Twitteris?

Intriguoja tokie ir panašūs klausimai? Tuomet mums Tavęs reikia! Dalyvauk socialinių ir tiksliųjų mokslų studentų vasaros stovykloje, kuri vyks 2016 m. liepos 18–24 dienomis senojoje Molėtų observatorijoje.

Dažnai socialinių mokslų studentai turi įdomių klausimų apie pasaulį, bet nežino, kokiais metodais juos spręsti, o tiksliųjų mokslų studentai turi priemonių, bet pritrūksta aktualių problemų. Kitaip tariant, vieni žino KAIP, o kiti žino KĄ reikia daryti, norint suvokti ir keisti aplinką.

Stovyklos metu tarpdalykinėse komandose gilinsimės į duomenų analizės metodus, mokysimės interpretuoti turimus duomenis iš socialinių mokslų perspektyvos ir gvildensime realias problemas kartu su patyrusiais vyresniais kolegomis, kurie visada bus pasiruošę padėti ir patarti.

Studentų dalyvavimas ir nakvynė observatorijos bendrabutyje yra nemokami. Reikės pasirūpinti tik atvykimu bei maistu, gaminamu bendrabučio virtuvėje.

Registracija vyksta iki 2016 m. balandžio 30 d.
Apie atrankos rezultatus pranešime iki 2016 m. gegužės 15 d.

Registruotis galima čia.

Pasižymėk stovyklos Facebook puslapyje.

Jei turi klausimų, pasiūlymų ar nerimų, drąsiai rašyk adresu stovykla@mokslopieva.lt

Stovyklą organizuoja eksperimentinė tyrimų laboratorija „Mokslo pieva“.

Rubrika → Renginiai, Visi įrašai

No comments yet

Leave a Reply

Note: XHTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS