Skip to content

Sociokinas su TJA ir VU “Be etikečių”: Kur dėti vaivorykštę karo metu?

parašė sociologai.lt @ 2018 Lapkričio 21

Įsivaizduok: atsibundi, o tavo šalyje ‒ karas. Ką darysi? Iškelsi ginklą, kad apgintum savo pacifistines pažiūras? Priešinsiesi išvien su kaimynu, kuris tavęs nekenčia už tai, kas esi ir kuo tiki? Jeigu taip sunku susitarti dėl vertybių demokratijoje, kaip tą daryti karo metu?

Tolerantiško jaunimo asociacija kartu su Sociokinu ir Vilniaus universiteto Studentų atstovybės programa „Be etikečių“ kviečia į filmo „This is Gay Propaganda“ peržiūrą ir diskusiją.

Renginys vyks lapkričio 29 d. 18.45 val. Vilniaus universiteto Filosofijos fakultete, 301 aud.

Dokumentinis filmas apie žmogaus teisių aktyvistų dalyvavimą pilietiniame pasipriešinime Ukrainoje ir šių įvykių bei karo pasekmes bendruomenei. Diskusijoje mėginsime išvesti paraleles tarp Lietuvos ir Ukrainos visuomenių, svarstysime, kaip sudėtingomis konflikto sąlygomis įmanomas solidarumas su šalies, kurioje gyveni, bendruomene, neatsisakant žmogaus teisių.

Apie filmą:
Lietuvoje turbūt visi žino apie Euromaidano įvykius Ukrainoje. Ko galbūt daugelis nežino – šiuose įvykiuose svarbų vaidmenį vaidino ir LGBT aktyvistai. Ukrainiečių kilmės Kanados režisierė Marusya Bociurkiv su kamera sekė įvykių eigą išsiplėtus revoliuciniams protestams ir įsikišus Rusijai ir pasakoja ją žiūrovams per LGBT bendruomenės ir aktyvistų gyvenimus. Nuo liudijimų apie kankinimus ir karo pabėgėlio duoną iki pasipriešinimo istorijų, filmas atskleidžia mums nematytą konflikto Ukrainoje pusę.

Filmas ukrainiečių-rusų-anglų kalbomis su angliškais subtitrais.

Apie režisierę:
Marusya Bociurkiw yra rašytoja, filmų kūrėja, akademikė, 10 filmų ir 5 knygų autorė, įskaitant apdovanojimą pelniusią „Comfort Food for Breakups“: „Hungry Girl“ memuarų knygą (Arsenal Pulp Press 2007). Jau daug metų ji yra veikli medijų aktyvistė: keturiuose žemynuose pristatyti jos skirtingus žanrus apimantys kūriniai, tyrinėjantys etniškumo, seksualumo ir socialinio teisingumo klausimus. M. Bociurkiv taip pat yra medijų teorijos profesorė ir „Studio for Media Activism and Critical though“ vadovė Toronto Kanados Ryersono universitete.

Renginio event’ą Facebook’e galite rasti čia.

Rubrika → Visi įrašai

No comments yet

Leave a Reply

Note: XHTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS