Skip to content

Sociokinas: Potpisani 03 – Voz

parašė sociologai.lt @ 2019 Gegužės 9

Vėl atėjo laikas pasociokinauti! Kviečiame visus socialiniais mokslais (ir ne tik) besidominčius žmones ateiti pažiūrėti su mumis filmą. O po to apie jį padiskutuoti. Lauksime visų ;)

Šį kartą susitinkame gegužės 9 dieną. Kaip tik šią dieną Rusijoje švenčiama 1945 metų pergalė prieš Nacistinę Vokietiją. Tais metais baigėsi Antrasis pasaulinis karas – vienas iš bjauresnių puslapių žmonijos istorijoje. Apie 80 milijonų žmonių mirė, kai kurios valstybės prarado iki 20% visų gyventojų. Apie 3% visos žmonijos populiacijos nustojo egzistuoti. Puiki proga komedijai, taip?

Ir ne paprastai komedijai, o trash parody comedy. Ekrane - “Potpisani 03 – Voz”, serialo “Potpisani” trečioji serija (režisierius Marko Kovac). Ji buvo nufilmuota ir pirmą kartą parodyta 2011 metais Serbijoje.

Antrasis pasaulinis karas, Belgradas, 1942. Partizanų grupė gavo iš štabo užduotį – sunaikinti vokiečių traukinį. Bet ar tikrai? Ar tai iš tikrųjų 1942? Kodėl jie tiesiog nenužudė to nacių kareivio? Kodėl Hitleris šokinėja savo kabinete? Kokį traukinį jie sunaikino? Kas apskritai vyksta!?

Į šiuos ir kitus klausimus sužinosite tik atėję :)

Kviečiame jus gegužės 9 d. 18:45 į Filosofijos fakultetą (Universiteto g. 9/1), 304 auditoriją.
Po 20:00 diskusijas pratęsime neformalesnėje aplinkoje.

Daugiau apie sociokiną:
https://sociologai.lt/sociokinas/

Lauksime ;)

-

Jeigu turi idėjų, kokie filmai tiktų mūsų 1,5 valandos formatui ir kuriuos butu smagu peržiūrėti bei po to apie juos padiskutuoti – gali užpildyti šią anketą:
https://goo.gl/forms/ZZda3X98bOFiTzhf1

Rubrika → Renginiai, Visi įrašai

One Comment
  1. Andrius @ 2019-05-13 20:26

    Šiaip tai antrasis pasaulinis karas baigėsi 1945 rugsėjo 2 d., tačiau Rusija švenčia šią dieną, nes tik tada įvyko Vokietijos kapituliacija, tačiau viskas dar nebuvo baigta.

Leave a Reply

Note: XHTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS