Skip to content

Sociokinas: Koyaanisqatsi – kitoks požiūris į šiuolaikinę civilizaciją

parašė sociologai.lt @ 2019 Kovo 21

Po trumpos pertraukos Sociokinas vėl kviečia socialiniais mokslais besidominčius žmones ateiti į susitikimą Filosofijos fakultete, kur žiūrėsime filmą, o po to apie jį diskutuosime! Renginys yra atviras – tad kviečiame visus, be apribojimų :)

-

Kas iš tikrųjų įvyko XX-ame amžiuje? Du pasauliniai karai, milžiniškas technologinis progresas bei visą pasaulį transformuojantys socialiniai pokyčiai. Ir tai nėra viskas. Labai sunku mąstyti apie šį laikotarpį remiantis plačia perspektyva. Bet galbūt per meną – šiuo atveju kiną – galėtume atrasti naujų prasmių, apie kurias anksčiau negalvojome.

“Koyaanisqatsi” yra amerikietiškas dokumentinis filmas kurio tikslas ir yra suteikti mums unikalią perspektyvą į reiškinius, vykstančius 1970-aisiais ir 1980-aisiais metais. Bet skirtingai nei įprasta dokumentikoje, čia niekas nekalba. Vien per vaizdą ir muziką mes galime suprasti vaizduojamus pokyčius santykyje tarp žmogaus ir gamtos.
Kaip pasikeitė mūsų gyvenimo kokybė ir ritmas? Kaip atrodo mūsų civilizacija iš kitos perspektyvos? Šis filmas leidžia mums intymiai susipažinti su mūsų civilizacijos progresu. Galbūt ne iš pačio maloniausio požiūrio taško, o galbūt atvirkščiai. Žiūrovas gali spręsti pats. Na o po to aktyviai diskutuoti su kitais!
“Life unquestioned is a life lived in a religious state.” – Godfrey Reggio, filmo režisierius.
Filmo Koyaanisqatsi kūrimas užtruko 6 metus ir galų gale buvo parodytas 1982 m. Filmo vaizdų filmavimas užtruko 3 metus. O Kompozitorius Philip Glass šiam filmui muziką kūrė taip pat net 3 metus.

Tai kviečiame jus kovo 28 d. 18:45 į Filosofijos fakultetą (Universiteto g. 9/1), 304 auditoriją.
Nuo 20.50 diskusijas pratęsime neformalesnėje aplinkoje.

Daugiau apie Sociokiną čia.

Lauksime ;)

Jeigu turi idejų, kokie filmai tiktų mūsų 1,5 valandos formatui ir kuriuos butu smagu peržiūrėti bei po to apie juos padiskutuoti – gali užpildyti šią anketą.

Rubrika → Renginiai, Visi įrašai

No comments yet

Leave a Reply

Note: XHTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS