Skip to content

Ką veikti vasarą? Derinti mokslą ir pramogas!

parašė sociologai.lt @ 2013 Birželio 3

Socforumo formato gerbėjams rekomenduojame dar du panašaus pobūdžio renginius šią vasarą. Jeigu esi jaunasis tyrėjas ar mokslininkas ir nori pasidalinti moksline patirtimi, aptarti savo mokslinio darbo problemas, padiskutuoti su įvairių sričių mokslininkais, pabūti gamtos apsuptyje bei praplėsti pažįstamų ratą…ar tiesiog mėgsti praleisti kelias dienas gamtos apsupty derinant mokslą ir pramogas, besimėgaujant tarpdisciplinine socializacija, tuomet šie renginiai kaip tik Tau!

"The spectre of summer" (J.D.)

Idėjų kalvė 2013“ – tai Lietuvos jaunųjų mokslininkų sąjungos organizuojama tarpdisciplininė stovykla, vyksianti liepos 4–7 d. vakarų Lietuvos gamtoje (vieta dar tikslinama). Aštuntą kartą organizuojamos stovyklos pagrindinis tikslas – paskatinti įvairių sričių jaunųjų mokslininkų tarpusavio bendravimą ir bendradarbiavimą. Stovykloje jaunieji mokslininkai dalinasi moksline patirtimi, pasakoja savo darbuose gvildenamas problemas, nagrinėja jų sprendimo būdus, išsako lūkesčius dėl tolimesnės tyrimų eigos. Stovyklos dalyviai ne tik gvildena mokslines problemas, bet ir puikiai praleidžia laiką žaisdami įvairius žaidimus ar šnekučiuodamiesi prie laužo (o dar ir maitinimas bei apgyvendinimas nemokamas;)).

Registracija ir pranešimų santraukos teikiamos iki birželio 14 d. Visą reikiamą informaciją rasite štai čia ir čia.

Kitas, labiau panašesnis į išvyką prie ežero, bet su pranešimais, renginys – “No Trolls Allowed“. Liepos 19–21 d. šalia Molėtų observatorijos vaizdingoje Lenktinio ežero pakrantėje vyksiančio suvažiavimo tikslas – suburti įvairių pomėgių turinčius žmones. Čia laukiami progamuotojai, geek’ai, mokslininkai, konstruktoriai, artistai, menininkai ir kitų sričių specialistai, galintys ir norintys pasidalinti savo žiniomis. Pagrindinė renginio idėja – kiekvienas dalyvis paruošia pristatymą pasirinkta tema. Visą reikiamą informaciją rasite štai čia.

Galiausiai sociologijos, politologijos, matematikos ir informatikos studentus kviečiame į Socforumo metu užsimezgusios idėjos pirmąją realizaciją (prie kurios prisideda ir socialūs sociologai) – tarpdalykinę vasaros stovyklą “INSOMNIA 2013“. Rugpjūčio 12 – 16 d. Molėtų observatorijoje vyksiančios stovyklos tikslas- paskatinti pažiūrėti į save kitos disciplinos akimis, bendradarbiauti ir dalintis patirtimi. Pasidalinę į tarpdalykines komandas studentai spręs įvairias užduotis, o šalia bus patyrusių vyresnių kolegų, pasiruošusių padėti ir patarti. Visą informaciją apie renginį rasite čia.

Jei žinai panašaus pobūdžio renginį, būtinai pasidalink informacija apie jį su mumis! Ir apskritai, kur būtinai siūlytumėt sudalyvaut šią vasarą?

Rubrika → Renginiai, Visi įrašai

2 Comments
  1. Idėjų Kalvė @ 2013-06-04 08:49

    Idėjų Kalvė vyks ne antrą, o berods jau aštuntą kartą :) Tikrai rekomenduojam :)

  2. Milda @ 2013-06-04 13:57

    Hmm, jų puslapyje pavyko rasti užuominas tik apie du kartus. Gal turite kokią nuorodą, kur būtų galima sužinoti, kelintą gi kartą iš tikrųjų vyksta? :) Ačiū už pastabą, pataisysim :)

Leave a Reply

Note: XHTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS