Skip to content

SKUBIAI ieškomi būsimi sociologai!

parašė sociologai.lt @ 2013 Liepos 3

Jeigu savo socialiniame rate (ir pirminėse, ir antrinėse grupėse) žinote potencialių sociologų, būtinai paskatinkite juos tapti profesionaliais sociologais pasidalindami šiuo įrašu!

Mes savo ruožtu parašėme laišką Lizai Simpson. Kodėl? Todėl, kad: Ji nori pakeisti pasaulį. Ji abejoja. Ji nesutinka. Ji nebijo pasirodyti protinga ir mėgsta skaityti. Ji turi nuomonę apie religiją, politiką, moterų teises, žiniasklaidą ir vaikų auklėjimą.

Kokiems dar veikėjams išsiuntėme laišką, sužinosite apsilankę puslapyje Skubiai ieškomi būsimi sociologai!, kuriame taip pat rasite nuorodas į visas galimas sociologijos studijų programas Lietuvoje, stojimo balus ir pan., bei kontaktus, kuriais galite kreiptis bet kokiu su sociologija susijusiu klausimu!

Kodėl į sociologiją savo laiku stojo (ir vėliau niekada nesigailėjo) socialūs sociologai, galite sužinoti štai čia.

Rubrika → Kita, Visi įrašai

3 Comments
  1. Dana S. @ 2013-07-05 12:54

    Sociologu dabar ant kiekvieno kampo.

  2. Agnė @ 2013-07-06 19:25

    Dana,
    o kuo paremta ši mintis?
    p.s. apklausų darytojai nėra sociologai. net jei tos apklausos pretenduoja vadintis sociologinėmis.

  3. Antanas @ 2013-07-10 09:51

    Na, pas mane buvo užėjusi viena iš tų apklausų vykdytojų, tai sakėsi esanti sociologijos magistrė. Turint omenyje, kad gyvenu provincijoje, nieko nuostabaus, jog kvalifikuoti sociologai pirmiausia pretenduoja būtent į ne itin didelės kvalifikacijos reikalaujančias darbo vietas. Kadangi pats esu nekvalifikuotas, tai darbdavys pasirinko ją, vat. Bet apibūdinimas “ant kiekvieno kampo” yra gerokai perdėtas , nes tada visi lietuvos miestai ir miesteliai turėtų knibždėte knibždėti sociologais, kad tik koks kampas neliktų tuščias. ;) Beje, aš irgi patenku į tą “atseit sociologų” kategoriją, kadangi neturiu kvalifikacijos, bet deduosi užsiimąs sociologija. Sujungus judviejų komentarus sakyti, kad “ant kiekvieno kampo” galima rasti pseudosociologų, kaip ir pseudopsichologų. Ir apskritai, liaudyje mėgiamas pasakymas “O, tu esi geras psichologas” apibūdinti tiems, kurie, regis, moka gerai kitus perprasti. Analogiškai galima sakyti “O, tu esi geras sociologas” tiems, kas turi ką pasakyti apie visuomenę. Tokiu atveju tikrai galima būtų sakyti, kad tų sociologų tiek priviso, jog ant kiekvieno kampo gali bent po vieną pastatyt.

Leave a Reply

Note: XHTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS