Skip to content

Sociokine – 3 dienos Bausmių parke

parašė sociologai.lt @ 2014 Spalio 1

Kokia galėjo būti tikrovė, jei 1950 metais būtų priimtas Makarano aktas, suteikiantis JAV prezidentui teisę blokuoti esamą teisinę sistemą ir įkurti tribunolus, kurie tvarkytųsi su „saugumui grėsmę keliančiais“ žmonėmis? Kas tuomet galėjo nutikti įvairioms, valstybės politikai nepritarančioms ir prieš karą kovojančiomis 8-ojo dešimtmečio aktyvistų grupėms?

Ilgi metai kalėjime arba 72 valandos Bausmių parke, bandant įveikti 85 kilometrus iki „išsigelbėjimo“ – Amerikos vėliavos. Tiesa, į pakaušį plieskiant dykumos saulei, ant kulnų lipant kariškiams ir beveik negaunant vandens.

Tai viena iš galimų, pseudodokumentiniame filme „Bausmių parkas“ (Punishment Park) pateiktų vizijų, su kuria galėsite susipažinti spalio 8 d. Sociokine.

Ar prieš 40 metų sukurtas, ne vieną amerikietį įžeidęs ir supykdęs, daugybę diskusijų iššaukęs filmas, aktualus šiandien?

Spalio 8 d. 18.40 val. Universiteto g. 9/1, Filosofijos fakulteto 302 aud. 

Įdomu: filmo režisierius P. Watkinsas yra gyvenęs Lietuvoje, štai čia, čia, čia ir čia galite pasiklausyti jo monologo apie kūrybą, filmus, medijas ir pan. besilankant Grūto parke.

Kad neužmirštumėte, galite pasižymėti renginio Facebook’o puslapyje.

Rubrika → Renginiai, Visi įrašai

No comments yet

Leave a Reply

Note: XHTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS