Skip to content

[Pusiau susprogdintame] Sociokine – apie Tavo ir mano vienatvę. Linksmai.

parašė sociologai.lt @ 2015 Balandžio 17

Kaip žinia, pirmą kartą Sociokino istorijoje balandžio 15 d. seansas su „You, The Living“ neįvyko dėl… prie prezidentūros susisprogdinti grasinusio vyriškio. Nuo 17 iki 19 val. viskas buvo užtverta policijos, niekas negalėjo patekti nei į Filosofijos, nei į Filologijos, nei į Istorijos fakultetus, nei į centrinę biblioteką. Studentai bei dėstytojai negalėjo nueiti į paskaitas ir kitus „svarbius susitikimus“.
Filmo pristatytojas Mažvydas sako, kad jeigu kas žinotų šį filmą ir tą tragikomedijos prieskonį jame, tai geresnio scenarijaus filmo (ne)peržiūrai būti tiesiog negalėjo! Antrą kartą šiam filmui kviečiame susitikti balandžio 29 d.!

Living is so complicated to each one of us that the only thing that saves us is our sense of humor” (švedų režisierius Roy Andersson)

You, The Living“ nėra įprastas filmas su aiškiomis siužetinėmis linijomis, pagrindiniais-šalutiniais veikėjais, kulminacija ar ją lydinčia atomazga. Tai – tarsi miniatiūrų žaidimas, kuriame režisierius pateikia iš pažiūros nesusijusių žmonių gyvenimo fragmentus. Tačiau šiuos žmones vienija bendras bruožas – nenumaldomas siekis priklausyti ir būti išgirstam. Filmo veikėjai – nelaimingi, nusivylę gyvenimu, tačiau režisierius nesiima jų vaizduoti palaužtų, anaiptol – jis nuasmenina tai, kas asmeniška, per individo patirtį komiškai atskleisdamas susvetimėjimo problemas, su kuriomis kasdien susiduria daugybė pasaulio gyventojų.

Iš miego nubudęs, ką tik košmarą apie atskrendančius bombonešius susapnavęs vyras, girta moteris bare, šaukianti, jog jos niekas nesupranta, besimylinti pora, kuri randa laiko aptari finansinius sunkumus, laidotuvių dainininkė, vonioje niūniuojanti jau iki skausmo pažįstamas dainas, psichiatras, nusivylęs žmonija ir pacientams išrašinėjantis tabletes – su šiais ir kitais veikėjais susipažinsime Sociokine.

Balandžio 29 d. 18.30 val. Filosofijos fakulteto 302 aud.(Universiteto g. 9/1).

Kad neužmirštumėte, galite pasižymėti renginio Facebook’o puslapyje.

Rubrika → Renginiai, Visi įrašai

No comments yet

Leave a Reply

Note: XHTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS