Skip to content

Sociokine – kelionė į Mėnulį!

parašė sociologai.lt @ 2015 Gruodžio 8

„Visų pirma, aš manau, kad ši tauta turėtų įsipareigoti pasiekti tikslą – dar nesibaigus šiam dešimtmečiui išlaipinti žmogų Mėnulio paviršiuje ir saugiai sugrąžinti jį atgal į Žemę. Nė vienas kosminės erdvės projektas tuo laiku nebus toks įspūdingas visai žmonijai, nė vienas kosminės erdvės tyrimo projektas nebus toks svarbus kaip šis. Ir nė vienas jų nebus toks sunkiai ir brangiai įgyvendinamas kaip šis.“ J. F. Kenedis, 1961 m.

Kodėl to buvo imtasi ir kodėl tai taip svarbu? Apie ką yra pirmasis žmogaus pasivaikščiojimas mėnulyje? Ar tai svajonė, kuri vis dar rodosi kaip sapnas, kaip sakė W. Cronkite CBS naujienų pranešime? Ar tai visai nieko nereiškiantis įvykis, kaip manė Picasso? Ar dabar iš to likę tik vėliava ir numirėlio pėdsakai mėnulio dulkėse?

Sociokino penkmečio proga – kelionė į mėnulį, kurios metu turėsime progą pasižiūrėti istorijų apie ankstesnius apsilankymus ten, padiskutuoti apie technologinį progresą, konspiracijų teorijas, įvykių konstravimą medijose, kosmoso reikšmę bei žmonijos svajones.

Žiūrėsime „ Le Voyage dans la Lune“ (1903 m.), dokumentikos iš nusileidimų mėnulyje bei Futuramos 2-ąją seriją. (viskas anglų k.)

Filmų peržiūrą ir diskusiją užbaigs Lunar party! (suneštinė Sociokino jubiliejaus šventė)

Lauksime jūsų visų gruodžio 12 d. (šeštadienis), 17:30, Juliet-5 sritis / Charlie kvadrantas, sklypas #491/0021, Mėnulyje (išduotas vienintelės legalios už Žemės ribų esančios nuosavybės pardavėjos Mėnulio ambasados – Lunar Embasy).

Norintiems dalyvauti – keleivių į raketą, skrisiančią į Menulį, laipinimas vyks prie Ivanauskaitės katino (Naujamiestyje, Vilniuje). Raketa pakyla 17:20. Su savimi turėkite būtiną atributą kelionei į mėnulį – sidabro spalvos detalę ant savęs.

Kad neužmirštumėte, galite pasižymėti renginio Facebook puslapyje.

Rubrika → Renginiai, Visi įrašai

No comments yet

Leave a Reply

Note: XHTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS