Skip to content

Rytoj – apie taikdariškąją kriminologiją iš paties Haroldo Pepinsky lūpų

parašė sociologai.lt @ 2012 Spalio 18

Kviečiame į Haroldo E. Pepinsky viešą paskaitą „Taikdariška kriminologija“ (Peacemaking Criminology).

Renginys vyks 2012 m. spalio 19 d. (penktadienį) 10.00 val. Vilniaus universiteto Filosofijos fakultete (Universiteto g. 9/1, 201 aud.)

Harold E. Pepinsky yra Indianos universiteto (JAV), kuriame dėstė daugiau negu 30 metų, baudžiamosios justicijos profesorius emeritas. Harvardo universitete gavęs teisinį išsilavinimą tęsė studijas Pensilvanijos universitete, kuriame įgijo sociologijos daktaro laipsnį. Profesorius yra ne tik 80-ties publikacijų autorius, bet taip pat yra parašęs aštuonias knygas, viena kurių – „Mitai, kurie sukelia nusikaltimus“ (Myths That Cause Crime) – 1986 m. laimėjo Baudžiamosios justicijos mokslų akademijos „Išskirtinės knygos“ apdovanojimą.

Prof. H. E. Pepinsky akademiniame pasaulyje yra labiausiai žinomas dėl savo sukurtos ir plėtojamos taikdariškos kriminologijos (angl. peacemaking criminology) koncepcijos. Paskutinius dešimt metų profesorius aktyviai dalyvavo įvairiuose aukos ir kaltininko mediacijos procesuose. Vieną iš jo veikalų, kuriame išsamiai išdėstytos mokslininko taikdariškos kriminologijos koncepcijos idėjos, „Peacemaking: Reflections of a Radical Criminologist“ (2006) nemokamai galite atsisiųsti iš čia.

Rubrika → Renginiai, Visi įrašai

No comments yet

Leave a Reply

Note: XHTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS