Skip to content

Sociokine – „Jėga per discipliną. Jėga per bendruomenę!“

parašė sociologai.lt @ 2015 Vasario 12
Mokykloje – projektų savaitė. Mokinių mėgstamas jaunas istorijos mokytojas Raineris vietoj taip norėtos anarchijos temos gauna užduotį – supažindinti jaunuolius su autokratija. Idėjos beieškantį Rainerį užkabina mokinių klausimai: kaip žmonės nacistinėje Vokietijoje galėjo taip aklai garbinti ir tikėti Adolfu Hitleriu? Kaip Vokietijoje galėjo egzistuoti toks dalykas, kaip koncentracijos stovyklos? Ar įmanoma, kad kada nors šioje šalyje pasikartotų totalitarinis-diktatūrinis režimas? 

Mokytojas nusprendžia, kad rasti atsakymus į pastaruosius klausimus jau 3-iajai po Antrojo pasaulinio karo augančiai kartai padės simuliacinis-patyriminis žaidimas, kuomet visa klasė imituos diktatoriaus valdomą grupuotę, kurios šūkis skamba taip: „Jėga per discipliną. Jėga per bendruomenę!“. Tačiau užteko vos savaitės, kad situacija peržengtų žaidimo ribas ir taptų nebekontroliuojama.

Kaip baigėsi mokytojo eksperimentas? Ką jis atskleidžia apie žmonių elgesį?

Ateik vasario 18 d. į Sociokiną, kur žiūrėsime pagal tikrus 1967 m. vienoje Amerikos mokykloje nutikusius įvykius pastatytą filmą „Banga“ (Die Welle).

Vasario 18 d. Filosofijos fakulteto (Universiteto g. 9/1) 302 aud.

Filmas bus rodomas originalo – vokiečių – kalba su angliškais subtitrais.

Kad neužmirštumėte, galite pasižymėti renginio Facebook’o puslapyje.

Rubrika → Renginiai, Visi įrašai

No comments yet

Leave a Reply

Note: XHTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS