Skip to content

Atsitiktinio sociologo nuotykiai

parašė Milda @ 2011 Liepos 18

Puiki naujiena – pasirodė nauja mums gerai pažįstamo sociologo P. Bergerio knyga „Adventures of an Accidental Sociologist: How to Explain the World Without Becoming a Bore“. Iš esamos jo kūrybos žinome, jog nuobodaus mokslininko etiketė Bergeriui tikrai nelimpa, tad galime tikėtis įsitraukti į dar vieną nepaleidžiantį sociologo kūrinį.

Knygoje autorius dalinasi prisiminimais iš savo mokslinės karjeros kelio, kalba ne tik apie probleminius klausimus, kurie inspiravo jo darbus, bet ir sutiktus žmones, lemtingus įvykius, situacijas. Bergeris stengiasi perteikti sociologinį jaudulį, kurį sukelia socialinio gyvenimo tyrinėjimai. Knyga parašyta su humoru, joje gausu originalių įžvalgų, ironijos, intymių asmeninio gyvenimo detalių.

Štai jau knygos įžangoje Bergeris prisimena, kaip dar būdamas studentas pavogė svetimą laišką, nes norėjo jį, kaip neįkainojamą kultūrinį dokumentą, išsaugoti būsimoms kartoms. Svetimų laiškų skaitymas – „moralinis nusižengimas“, tačiau kaip knygoje „Sociologija. Humanistinis požiūris“ sakė pats Bergeris, sociologas keliauja po kasdienio gyvenimo pasaulį, visiškai nejausdamas pagarbos įprastoms demarkacijoms, jis jaučia pagundą žiūrėti pro rakto skylutę, skaityti svetimus laiškus, atidarinėti uždarytų kabinetų duris. Naujoje knygoje Bergeris dalinasi gausia nuotykių patirtimi, kurią sukaupė be jokios gėdos visą gyvenimą besidomėdamas, ką daro žmonės bei nuolat abejodamas savaime suprantamais dalykais.

7 Comments
  1. Daina @ 2011-07-18 17:52

    neabejoju, butu naudinga imtis vertimo i lietuviu kalba:)

  2. Veronika @ 2011-07-20 09:42

    Ačiū, Milda. Keliauju į amazon.com :)

  3. Milda @ 2011-07-20 10:28

    Pas mane jau atkeliauja knyga, taip pat iš Amazonės ;)

  4. Julija @ 2011-07-22 22:03

    Ah, bus iš ko skolintis! :)

  5. Julija @ 2011-07-26 08:50

    Nors va čia, štai, visai kitokios nuotaikos apžvalga: http://globalsociology.com/2011/07/25/book-review-adventures-of-an-accidental-sociologist/
    Verta ir ją permest akim ;)

  6. Milda @ 2011-07-26 11:24

    Aha, tikrai verta dėmesio:) Bet tokiai apžvalgai reikia Iš pradžių perskaityt knygą :) kai mes perskaitysim irgi galėsim :)

Trackbacks & Pingbacks

  1. Dirsčiojant pro rakto skylutę į sovietinės viduriniosios klasės užkulisius | Sociali sociologija

Leave a Reply

Note: XHTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS