Skip to content

Filmo peržiūra-diskusija: „Deminas: dvi tvirtovės“ Tyrėjų naktyje

parašė sociologai.lt @ 2016 Rugsėjo 7

Tu, pavyzdžiui, įsijunk kokį video ir pažiūrėk, kaip atrodo susigundžiusio žmogaus veidas. Nu ir po to pažiūrėk į veidrodį, kaip tavo atrodo.

Teatro pedagogikos studentas Deminas turi paruošti trumpą etiudą. Jis sugalvoja, kad „Žiedų valdovo“ siužetus suvaidins trylikametis brolis Patrikas ir penkiolikmetis pusbrolis Robertas.

Bežiūrint dokumentinį filmą „Deminas: dvi tvirtovės“ kyla klausimai apie pedagogikos etiką, santykių tarp žmonių subtilumus ir gebėjimą įsižiūrėti į kasdienybės smulkmenas bei jas pateikti kitų akims. Režisierė Akvilė Gelažiūtė teigia, jog šiuo filmu norėjo užduoti klausimus ir pasvarstyti, kur yra ta riba, kai reikia nustoti stengtis dėl rezultato ir pasižiūrėti į procesą? Kiek svarbu degti savo idėja, kiek svarbu uždegti kitus? „Norėjau atskleisti, kad ir kokie konfliktai įvyktų viduje, kad ir kokios dramos, kartais peržengiančios etikos ribas, tiksliau neperžengiančios etikos ribų, paliečiančios jas, bet kai yra ryšys – yra ryšys, yra apie ką kalbėti, kai jo nėra, tai nėra.

Tyrėjų nakties Sociokine Sidabrinės gervės kiaušiniu (prizu, skirtu geriausiam metų studento darbui) apdovanotą filmą pristatys ir diskusijoje dalyvaus jo režisierė Akvilė Gelažiūtė.

Rugsėjo 30 d. 18.45 val. Filosofijos fakulteto 301 aud. (Universiteto g. 9/1).

Kad neužmirštumėte, galite pasižymėti renginio Facebook‘o puslapyje.

Rubrika → Renginiai, Visi įrašai

No comments yet

Leave a Reply

Note: XHTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS