Skip to content

„Miestas, kalba, tapatybė“: kvietimas dalyvauti vasaros mokykloje

parašė sociologai.lt @ 2012 Birželio 21

Kam: socialinių mokslų, miesto studijų, vizualinių ir kultūros studijų, architektūros, fotografijos, žiniasklaidos studijų, kino studijų ir pan. specialybių studentams, turintiems tiriamojo ir/ar kūrybinio darbo patirties su miesto, kalbos ar tapatybės temomis.

Kur: Vilnius.

Kada: 2012 m. rugpjūčio 10-17 d.

Paraiškų teikimo terminas: 2012 liepos 15 d.

LitPro vasaros mokykla „Miestas, kalba, tapatybė“ kuria kontekstą daugiamačiam Vilniaus kultūrinės ir socialinės geografijos tyrimui siekiant išsiaiškinti, kas slypi už pačios šio miesto daugiakultūriškumo ir daugiakalbiškumo sąvokos. Pagrindinė Mokyklos mintis – sąmoningai grįsti kultūrinės tapatybės konstravimo ir mainų per kalbą praktikas miesto lygmeniu, o ne tautinės valstybės lygmeniu (kaip kad paprastai daroma). Per savaitės trukmės intensyvių dirbtuvių, paskaitų ir „lauko darbo“ seriją tyrimo grupės domėsis tokiomis temomis: „Turizmas“, „Sąveikos scenarijai pametus / radus daiktą ar jais keičiantis“, „Rusiško popso“ industrija ir bendruomenė Vilniuje“, „Miesto tekstai“, „Miesto garso ir vaizdo ritmai“.

Darbo vadovai: Jekaterina Lavrinec, Siarhei Liubimau, Ben Cope, Veronika Urbonaitė-Barkauskienė, Pavel Niakhayeu, Volha Salakheyeva.

Ekspertai: Rafal Siderski, Joanna Kinowska.

Lektorius: Felix Ackermann.

Darbo kalba: anglų. Bendraujant su vadovais ir ekspertais galima taip pat vartoti lietuvių, gudų, rusų, lenkų kalbas.

Išsamiai apie vasaros mokyklą: čia.

Rubrika → Renginiai, Visi įrašai

Leave a Reply

Note: XHTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS