Skip to content

Nacionalinė Lietuvos sociologų konferencija 2012

parašė sociologai.lt @ 2012 Liepos 13

Lietuvos sociologų draugija, Lietuvos socialinių tyrimų centras ir Lietuvos mokslų akademijos Humanitarinių ir socialinių mokslų skyrius kviečia dalyvauti 2012 metų Nacionalinėje Lietuvos sociologų konferencijoje NELYGYBIŲ LIETUVA, kuri vyks lapkričio 30 dieną Vilniuje, Lietuvos mokslų akademijoje (Gedimino pr. 3).

Socialinių nelygybių akademinis sprendimas sudaro sociologijos kaip disciplinos dominantę, per kurią sociologija didžia dalimi atpažįstama visuomenės ir politikos institucijų. Nelygybių konstrukcijos, raiška, jas formuojančios ir palaikančios socialinės jėgos, pasekmės individui ir visuomenei – temos,  į kurias organizatoriai kviečia atsigręžti šių metų Nacionalinėje konferencijoje. Dalyviai skatinami pasvarstyti lietuviškųjų socialinių nelygybių  dėlionės  į-teorinimo galimybes, o taip pat pažintų nelygybių (ne)galia keisti Lietuvos visuomenę.

Organizacinis komitetas kviečia teikti pranešimų tezes atsižvelgiant  į pagrindinę konferencijos temą. Tezėse (iki 250 žodžių) privalo būti suformuluotas pranešimo pavadinimas, pagrindinė pranešimo idėja ir argumentai, informacijos šaltiniai, nurodyta pranešėjo pavardė, vardas, pareigos, institucija, kontaktinė informacija. Tezes teikti iki 2012 m. spalio 22 d. adresu sociologijalt@gmail.com (pranešėjai dėl tezių priėmimo bus informuoti iki 2012 m. lapkričio 5 d.).

Registracija į konferenciją vyks iki 2012 m. lapkričio 19 d. Registruotis privalo visi konferencijos dalyviai adresu sociologijalt@gmail.com (nurodyti pavardę, vardą, pareigas, instituciją, kontaktinę informaciją, ar konferencijoje skaitote pranešimą).

Konferencijos mokestis: doktorantams ir studentams – 20 Lt., kitiems – 40 Lt (į konferencijos mokestį įskaičiuota konferencijos medžiaga ir baigiamasis konferencijos kokteilis).

 

Rubrika → Renginiai, Visi įrašai

4 Comments
  1. Saras @ 2012-07-13 16:55

    Sitame reikale man labiausiai patiko zodis “dominante”. Galvoju, gal cia kazkoks profesinis reikalavimas sociologams skaityti zodynus ir paskui vartoti imantrius zodzius skaitytoju gluminimui? :)

  2. Milda @ 2012-07-13 22:12

    O ką čia sunkus/nežinomas žodis?:D

  3. Julia @ 2012-07-17 16:06

    Milda, na kaip – “dominantė” yra gana specifinis muzikos teorijos terminas, ir galėtų būti būtent tokia (perkeltine) prasme panaudotas čia. Su dominavimu tiesioginės sąsajos nėr :)

    Šarai, man atrodo, kad šiuo atveju panaudojimas buvo maždaug poetinės paskirties ir tai stilistiškai yra šiek tiek kas kita, nei straipsniai, parašyti klaikia tarptautiniu žodžių pyniava :)

  4. andrius.at @ 2012-08-01 18:46

    Tikiuosi, jog ‘dominantė’ iš tiesų reiškia dominuojantis, nes muzikinis terminas, kaip jį apibūdina tarptautinių žodžių žodynas (heptatoninės muz. dermės garsaeilio V laipsnis) neskamba labai jau poetiškai nesusipažinusiam su muzikos teorija.

    Tęsiant žodžių reikšmių paieškas – gal kas galėtų pasiūlyti kokiu tikslu naudotas žodis ‘į-teorinimas’? Ar negalima aiškiau pasakyti?

Leave a Reply

Note: XHTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS