Skip to content

Sociokinas Mint Vinetu: tarp knygų nematomos atminties beklausant

parašė sociologai.lt @ 2014 Lapkričio 12

Iš Jugoslavijos kilusi bei Bosnijos karą išgyvenusi, dabar Šiaurės Airijos fabrike dirbanti Hana savo viršininko priverčiama pirmą kartą per ketverius metus išeiti atostogų. Vietoj to, atsitiktinai nugirdusi pokalbį apie naftos platformoje įvykusį gaisrą ir ieškomą medicinos seserį, ji išvyksta slaugyti nukentėjusio darbininko Džosefo. Dėl gaisro Džosefas laikinai neteko regėjimo, todėl Hanos balso skambesys, jos kalba, naudojami žodžiai, pasakojimai yra tai, iš ko jis mintyse bando susidėlioti moters paveikslą.

Kokį vaidmenį kalba atlieka mūsų gyvenime? Kokios yra kalbos galimybės išreikšti traumuojančią patirtį? Kas yra intymumas, kaip jis kuriamas? Ko reikia, žmonių santykiui, kad jie vienas kitam atsivertų? Kaip užsimezga romantiniai santykiai? Kokioje aplinkoje jaučiamės laisvi ir saugūs? Kaip mes kovojame su savo skausmu? Kiek trunka gijimo procesas? Ar svarbu prisiminti ir dokumentuoti istorinius įvykius?

Šį kartą kviečiame į Mint Vinetu, kur jaukiai įsitaisę tarp knygų bei grukšnodami karštą gėrimą žiūrėsime „The Secret Life of Words“ – lėtą filmą apie individualiai išgyvenamą makro lygmens procesų sukeltą skausmą ir istorinės atminties svarbą.

Filmą pristatys sociologė Vaida Tretjakova.

Filmas bus rodomas originalo – anglų kalba su angliškais subtitrais.

Kad neužmirštumėte, galite pasižymėti renginio Facebook’o puslapyje.

Rubrika → Renginiai, Visi įrašai

No comments yet

Leave a Reply

Note: XHTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS