Skip to content

Sociokinas: “Mindhunter” – nusikaltėlio prigimties paieškos

parašė sociologai.lt @ 2019 Balandžio 5

Kviečiame į sociokiną! Susitiksime vakare Filosofijos fakultete prie ekrano ir diskutuosime apie kiną iš socialinių mokslų perspektyvos. Renginys atviras, tad kviečiame prisijungti visus susidomėjusius.

Ar kada bandėte suprasti kaip jaučia ir mąsto nusikaltimus vykdantys asmenys? Ar galima perprasti serijinį žudiką? O suprasti? O gal žudikas iš tikrųjų – auka? Kiek reikalingos teorinės žinios kasdienėje kovoje su nusikalstamumu? Ar kriminalinėms institucijoms reikalingas akademinis pasaulis? Ir… kas gali atsitikti susipažinus su sociologe? :)

Šį kartą sociokine – kriminologiniai atspalviai. Dėmesio centre – pirmoji serialo “Mindhunter” serija.

Joe Penhall ir kitų sukurtas serialas ekranus pasiekė 2017 metais. “Mindhunter” pastatytas pagal FBI agento John E. Douglas ir bendraautoriaus Mark Olshaker parašytą knygą “Mindhunter: Inside the FBI’s Elite Serial Crime Unit”. Veiksmas vyksta 1977 metais Jungtinėse Amerikos Valstijose. Pagrindiniai veikėjai nėra išgalvoti – tiek FBI agentų, tiek nusikaltėlių personažai sukurti pagal tikras istorijas. Siužete – FBI, policijos ir nusikaltėlių pasaulis, tačiau tipinių nusikaltimo, gaudymo ir šaudymo scenų beveik nepamatysime. Dėmesyje – dialogas, santykis, skirtingos perspektyvos. Tiesa, įspėjame, kad nemalonių vaizdų vis dėlto šiek tiek bus. Vaikams nerekomenduojame.

“Leo Buchanan: Personality and character far outweigh the presence of psychotic or defective diagnoses. In other words, by extrapolation, are criminals born or are they formed?”

Tad kviečiame jus balandžio 11 d. 18:45 į Filosofijos fakultetą (Universiteto g. 9/1), 304 auditoriją.
Nuo 20.50 diskusijas pratęsime neformalesnėje aplinkoje.

Daugiau apie sociokiną:
https://sociologai.lt/sociokinas/

Lauksime ;)

-

Jeigu turi idejų, kokie filmai tiktų mūsų 1,5 valandos formatui ir kuriuos butu smagu peržiūrėti bei po to apie juos padiskutuoti – gali užpildyti šią anketą:
https://goo.gl/forms/ZZda3X98bOFiTzhf1

Rubrika → Kita, Renginiai, Visi įrašai

One Comment
  1. Flokati @ 2019-07-07 21:03

    Šitą serialą reikia pažiūrėti absoliučiai visiems!

Leave a Reply

Note: XHTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS