Skip to content

Sociokinas: Stargate SG-1: Holiday [S2E17]

parašė sociologai.lt @ 2019 Lapkričio 2

Kviečiame į sociokiną! Susitiksim vakare Filosofijos fakultete prie ekrano ir diskutuosime apie kiną iš socialinių mokslų perspektyvos. Renginys atviras, tad kviečiame prisijungti visus susidomėjusius.

Kokį vaidmenį kinas atlieka kalbant apie socialinę reprodukciją? Ar fizinis kūnas – pakankamas tapatybės įrodymas? Kur prasideda ir baigiasi tapatybė? O ką turi žinoti apie žmones, kad tavęs nesurastų?

Vienas dalykas yra pabandyti iš šalies pažiūrėti į socialinį pasaulį, kuriame gyveni… O kas, jei į tą patį socialinį pasaulį žiūri kai esi iš kitos planetos? Net jei ir esi žmogus, nors, tiesa, daugybę metų gyvenai vienas toli toli nuo Žemės…

Atsakymų ir dar daugiau klausimų ieškosim atverdami žvaigždžių vartus ir kartu su SG-1 komanda žengdami į kirmgraužą. Dėmesio centre – mokslinės fantastikos serialo Stargate SG-1 antro sezono septynioliktas epizodas “Holiday” (1999 m.).

Imk draugę už parankės, snack’są į kišenę ir leiskimės į vieno vakaro nuotykį – niekad nežinai, kaip vakaro eigą nulems prasiskverbimas pro įvykių horizontą…

Kviečiame lapkričio 13 d. 18:45 į Filosofijos fakultetą (Universiteto g. 9/1), 303 auditoriją.
Nuo 20:10 diskusijas pratęsime neformalesnėje aplinkoje.

Daugiau apie sociokiną:
https://sociologai.lt/sociokinas/

Lauksime ;)

-
Jeigu turi idėjų, kokį filmą (iki 1,5 val trukmės) būtų smagu peržiūrėti bei aptarti – gali užpildyti šią anketą:
https://goo.gl/forms/ZZda3X98bOFiTzhf1

 

Rubrika → Renginiai, Visi įrašai

One Comment
  1. Agnė @ 2020-08-24 18:44

    Labas, Alna, dar kol kas negalime pasakyti, nes priklausys nuo situacijos su karantinu ir universiteto darbu. Bet kokiu atveju, idėja mintyse vis dar gyva. :)

Leave a Reply

Note: XHTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS