Skip to content

Kviečiame studijuoti sociologiją 2012

parašė sociologai.lt @ 2012 Birželio 1

Mokyklos ar bakalauro studijų metams einant į pabaigą, daugeliui iškyla dilema, kokias studijas pasirinkti. Tiems, kurie dar nėra tvirtai apsisprendę ir svarsto, kokiomis specialybėmis užpildyti stojimų sąrašą, šiemet vėl  siūlome pamąstyti ir apie (netikėta?:) sociologijos studijas. Studijuoti sociologiją labiausiai verta tiems, ką ypatingai domina socialiniai procesai visuomenėje, kam nuolat kyla klausimų „kodėl“ apie žmonių sambūvį.

Stojant į sociologiją svarbiausias yra matematikos brandos egzamino pažymys (svertinis koeficientas – 0,4), kiti reikalingi egzaminai – lietuvių kalba (0,2) ir užsienio kalba arba istorija (0,2) bei istorijos arba užsienio kalbos metinis pažymys (0,2).

Jei nemėgsti matematikos, neverta išsigąsti. Nors stojant reikalingas matematikos egzamino pažymys, į sociologijos studijų programas įeina ne tik statistinė analizė, bet ir labai nemažai dalykų iš filosofijos ir psichologijos sričių (juk vis dėlto sociologijos užuomazgos randamos filosofinėje tradicijoje, o socialinis veiksmas dažnai negali būti atsiejamas nuo psichologinių veiksnių:).

Sociologijos bakalauro studijos vykdomos Vilniuje – Vilniaus universitete – ir Kaune – Kauno technologijos universitete ir Vytauto Didžiojo universitete. Taip pat sociologo kvalifikacinį laipsnį teikia politikos sociologijos studijų programa Lietuvos edukologijos universitete (nuolatinės ir ištęstinės studijos).

Jeigu jau baigei bakalaurą arba baigi jį dabar ir nori pagilinti sociologijos žinias (bei nenori atsisveikinti su universiteto gyvenimu), rekomenduojame sociologijos magistro studijas. Sociologijos magistro studijas Lietuvoje galima rinktis šešiuose universitetuose.

Vilniuje:

Kaune:

Daugiau informacijos:

Lietuvos sociologų draugijos tinklapyje,

Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacijos bendrajam  priėmimui organizuoti tinklapyje, ir universitetų tinklapiuose.

Išsamiai apie sociologijos studijų programas – Atvira informavimo, konsultavimo, orientavimo sistema AIKOS.

One Comment
  1. sociologe @ 2013-05-31 19:43

    Straipsnis idomus, tik noreciau papildyti, kad sociologijos bakalauro pakopos studijas (nuolatinės ir ištęstinės) vykdomos dar viename Vilniaus universitete – Mykolo Romerio universitete.

Leave a Reply

Note: XHTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS