Skip to content

Naujame Sociokine – Kira Muratova ir diskusija apie „savaime suprantamą“ (?) sovietiškumą

parašė sociologai.lt @ 2011 Lapkričio 9

Kitos savaitės Sociokinas kolegoms pasiūlius kooperuojasi su TSPMI Rusijos studijų seminarais ir lapkričio 15 d., antradienį, 17 val. siūlo pasižiūrėti vaidybinį vienos žymiausių rusų režisierių Kiros Muratovos filmą „Ilgos palydos” ir sudalyavuti diskusijoje apie tai, kas yra „sovietiškumas“ /„sovetskoje“ /„the Soviet“.

Filmas „Ilgos palydos“, nufilmuotas 1971 m., buvo parodytos tik 1987 m.

Kodėl istorija apie motiną ir bręstantį sūnų atrodė iššūkis? Ką reiškia (ne)sovietinis kinas? Ką laikome savaime suprantama, kai kalbame apie „sovietinę“ kultūrą, elgesį, mąstymą?

Po filmo šiuos klausimus aptarsime diskusijoje, kurią moderuos VU TSPMI ir Lyčių studijų centro docentė Natalija Arlauskaitė.

Renginys vyks TSPMI 402 aud. (Didžiojoje konferencijų salėje, Vokiečių g. 10, Vilnius)

Sunkiau rusiškai suprantantiems parūpinsime lietuviškus titrus!

Rubrika → Renginiai, Visi įrašai

2 Comments
  1. Antinas @ 2011-11-10 00:15

    kodel daroma prielaida, kad yra arba rusiskai suprantantys, arba sunkiau sprantantys? O is vis nesuprantanciu negali ateit?

  2. Martynas @ 2011-11-10 10:56

    Jei rašyčiau aprašymą apie filmą, kuris bus rodomas retu kinų dialektu ir filme bus naudojami lietuviški subtitrai – paskutinį sakinį palikčiau tokį patį. Tada greičiausiai, Antinai, nepyktumėte dėl nepagrįstų prielaidų ir įvertintumėte kaip daugiau ar mažiau vykusią ironiją. Siūlau ir dabar žiūrėti panašiu kampu :)

Leave a Reply

Note: XHTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS