Skip to content

„Už klasės kambario ribų: išgyvenant lyties diskursus“ – vasaros mokykla Vilniuje

parašė sociologai.lt @ 2013 Liepos 15

Prisimenate pernykštę Europos humanitarinio universiteto (EHU) vasaros mokyklą „Miestas, kalba, tapatybė“? Girdėjome nemažai per vėlai susizgribusių balsų, apgailestaujančių, kad nespėjo joje sudalyvauti ir įsijungti į gatvės komodos, Vilniaus miesto tekstų ir komiksų, turizmo, miesto audioviozualikos, rusiško popso kūrybines-tiriamąsias grupes. Šiemet EHU projektas LitPro vėl organizuoja vasaros susitikimą, tik šįkart – lyčių studijų tematika.

Kam: bakalaurantams ir magistrantams, studijuojantiems socialinius mokslus, besidomintiems lyties tyrimais, filosofija, vizualiniais ir kultūriniais tyrimais, medijomis – ir turintiems tiriamojo ir/ar kūrybinio darbo patirties šiose srityse.

Kur: Vilnius, Lietuva.

Kada: 2013 m. rugpjūčio 25-31 d.

Paraiškų teikimo terminas: iki 2013 m. liepos 28 d. (tiems, kuriems reikia vizos), 2013 m. rugpjūčio 11 d. (turintiems vizą).

LitPro vasaros mokyklos „Už klasės kambario ribų: išgyvenant lyties diskursus“ metu bus siekiama apmąstyti skirtingas nelygybės formas visuomenės, politikos, ekonomikos, kultūros, lyties lygmenyse ir sukurti erdvę kūrybiniam tyrimui, naudojant įvairius konceptualius požiūrius ir kūrybines formas priartėti prie socialinės-kultūrinės inžinerijos (lyties) subjektų konstravimo Lietuvoje ir Baltarusijoje suvokimo.

Vasaros mokyklos savaitės programą sudarys intensyvūs praktiniai užsiėmimai, paskaitos ir lauko tyrimas. Vadovaujant ekspertams tyrimo grupės dirbs šiomis temomis: „Emocijų politika ir socialinių privilegijų konstravimas“, „Asmeniška kaip politiška: ideologija ir „meilės“ kasdienybė“, „Lyties ir seksualumo susikirtimai kasdieniniame gyvenime“, „LGBT ir erdvė: erdviniai tapatumai ir erdvės tapatumai“, „Lyčiai jautri medija: (feministinio) kino teorijos ir praktikos“.

Ekspertai: Anna Šadrina, Augustas Čičelis, Darja Lyzenko, Jelena Minčenia, Natalija Holava.

Lektoriai: Natalija Arlauskaitė, Nadežda Gusakovskaja, Olga Sasunkevič.

Renginio kalbos – anglų ir rusų. Bendrauti su ekspertais ir lektoriais bus galima taip pat lietuvių ir baltarusių kalbomis.

 

Dalyvavimo sąlygas ir išsamesnę informaciją rasite čia.

Jei turėsite klausimų, rašykite vasaros mokyklos koordinatorei Alinai Krušinskajai: gender.school@litpro.lt

Rubrika → Renginiai, Visi įrašai

No comments yet

Leave a Reply

Note: XHTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS