Skip to content

Tavo tekstas Socialioje sociologijoje

parašė Milda @ 2013 Gruodžio 21

Jeigu norėtum prisidėti prie Socialios sociologijos tinklaraščio, gali tai padaryti:

  • Tekstais bet kokia pasirinkta Tau įdomia tema, svarbu, kad būtų sociologinė perspektyva. Temos galimybių labai daug, štai keletas užuominų:

♦ galima pasirinkti konkrečią temą ir parašyti ilgesnį ją nagrinėjantį tekstą, pavyzdžiui.

♦ galima pareflektuoti Lietuvos/pasaulio aktualijas, pavyzdžiui.

♦ galima pažvelgti į savo kasdienybės nutikimus, pavyzdžiui.

♦ galima sociologiškai aprašyti savo kelionę, pavyzdžiui.

♦ galima pasidalinti įspūdžiais apie internete rastą sociologinei žiūrai įdomų šaltinį (gali būti straipsnis, video ir t. t.), pavyzdžiui.

♦ galima supažindinti su kokiu nors įdomiu tyrimu, pavyzdžiui.

♦ galima supažindinti su kokiu nors sociologijos kursiniu, bakalauriniu ar magistriniu, galiausiai – studijų metais rašytu rašto darbu, pavyzdžiui.

♦ galima pasidalinti renginio, kuriame buvai, įspūdžiais, pavyzdžiui.

♦ galima parašyti perskaitytos knygos ar pažiūrėto filmo recenziją, pavyzdžiui.

♦ ir t. t. ir pan.

  • Interviu. Itin smagus žanras, nes gali pasirinkti kokį tik nori žmogų (tad susikuri galimybę pabendrauti su Tave dominančiu veikėju, su kuriuo galbūt kitomis aplinkybėmis niekada nesusidurtum) bei kokią tik nori temą, svarbu, kad tas žmogus ar tema būtų susiję su sociologija. Štai keletas pavyzdžių:

♦ galima daryti interviu su kokiu nors sociologu apie kokį nors visuomenės reiškinį ar apie jo konkrečią tyrinėjamą sritį, pavyzdžiui.

♦ galima kalbinti sociologą (ar su ja susijusį asmenį) ne profesiniais, o su jo asmeniniu gyvenimu, kasdienybe, patyrimais susijusiais klausimais, pavyzdžiui.

♦ galima pakalbinti kokį nors įdomų (nebūtinai) sociologijos studentą apie jo domėjimosi sritį, veiklą bei studijas, pavyzdžiui.

♦ galima pakalbinti kokį nors įdomų kaip nors su sociologija savo gyvenimo kelyje susidūrusį žmogų, pavyzdžiui.

♦ ateityje norėčiau padaryti daugiau panašių interviu su ne akademinės srities sociologais. Jeigu žinai (ar pats esi) sociologijos absolventas, kuris džiaugiasi savo profesine veikla bei mano, kad sociologijos studijos tam turėjo įtakos, infomuok mane apie jį arba dar geriau – pakalbink pats!

♦ ir t. t. ir pan.

  • Vertimais. Gali išversti sociologinei žiūrai imlų straipsnį ar kitokio pobūdžio tekstą, pavyzdžiui.
  • Nuorodomis. Socialios sociologijos Facebook’e nuolat dalinamės įvairiomis nuorodomis, kurių netalpiname bloge. Jei aptikai įdomybę – atsiųsk (milda.pivoriute@sociologai.lt arba FB žinute), pasidalinsime su visais skaitytojais.

Rašyti gali visiškai laisvai, t. y. neribojamas nei ilgis, nei stilius. Į mane ir kitus socialius sociologus pagalbos/patarimų gali kreiptis bet kuriame etape, t. y. renkantis temą, žiūros tašką, struktūruojant tekstą ir t. t. Žinoma, visus tekstus prieš publikuojant (o publikuoti galime Tavo vardu ar pseudonimu) padėsim suredaguoti, pataisyti, patobulinti, jei reikės.

Tad jeigu turi idėjų ir noro, susisiek milda.pivoriute@sociologai.lt.

Rubrika → Kita

No comments yet

Leave a Reply

Note: XHTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS